Skip to content

Завърши първото издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASЕ в Стара Загора

Първото издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASЕ в Стара Загора, на което бяхме домакини, завърши успешно. В него се включиха 32-ма участници, а от тях 21 проекта се бориха за разпределяне на наградния фонд от 10 000 лева.

В рамките на 12 седмици 32 участници души от Стара Загора, Казанлък, Велико Търново, Разград и Сливен с идеи за свой собствен бизнес бяха менторствани от доказали се предприемачи, които им предаваха знания в различни направления – финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения. 

Накрая на обучението участниците трябваше да подготвят подробен бизнес план за своя проект или бизнес. На специална закриваща церемония финалистите представиха своите идеи пред жури.

Те бяха в най-различни направления. Сред тях имаше такива за създаване на цех за производство на билкова козметика, развиване на консултантски услуги в сферата на финансовия и организационен мениджмънт, откриване на чайна, създаване на централизирана софтуерна система, подпомагаща работата на автосервизи, изграждане на летен STEM лагер за ученици и други.

Големият победител в първото издание на BASE в Стара Загора е проектът Conestoo на Росица Албенова. Conestoo е работилница за текстилни изделия за бебета, деца и възрастни от естествени материи с основен пълнеж от българска вълна.

На второ място се класира Димитрина Желязкова, която получи подкрепа за развиване на своя проект – U-gift – магазин за персонализирани подаръци. Третото място си поделиха Мирослава Досева за бизнес идеята за образователни кулинарни работилници за деца и Диян Данков с проекта си за детски клуб „Мики Маус“. Още един проект беше подкрепен – Мария Колева, която изработва макраме декорации със своето Macrame atelier.

За нас от The Lodge Coworking Space беше удоволствие да домакинстваме лекциите от програмата и да наблюдаваме как се развиват идеите на участниците в нея. Пожелаваме много успех и попътен вятър на всички участници!

Прочети още

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА THE LODGE ПОДКРЕПИ ZARA TECH SPRING

Една от основните цели, които сме си поставили с The
Виж повече →

THE LODGE БЕШЕ ДОМАКИН НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА RAILS GIRLS STARA ZAGORA

За втори път The Lodge Coworking Space беше домакин на
Виж повече →

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →