Skip to content

The Lodge ще бъде домакин на второто издание на Rails Girls Stara Zagora

Безплатната работилница за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls ще се проведе за втори път в Стара Загора. Тя ще се състои на 19 и 20 април в The Lodge в рамките на технологичния фестивал Zara Tech Spring, Организатори за изданието в Стара Загора са Асоциация „IT Стара Загора“, а събитието се провежда с подкрепата на SiteGround. 

В рамките на двата дни участничките ще могат да направят своите първи стъпки в IT с помощта на опитни ментори в приятна атмосфера. Основната цел на събитието е да покаже на дамите, че програмирането е забавно, интересно, вълнуващо и много полезно умение, което може да се използва по много различни начини.

В Rails Girls Stara Zagora могат да се включат всички жени без опит в технологиите от града и региона, които искат да се докоснат до IT сферата. Те ще се запознаят с основите на дизайна, прототипизирането и програмирането за уеб и ще създадат своето първо уеб приложение. 

По време на уъркшопа участничките ще научат повече за работата на програмистите и ще получат ценни насоки как да продължат да се развиват в сектора.

Записването за второто издание на Rails Girls Stara Zagora e отворено до 10 април на следния ЛИНК.

Повече информация за събитието и как да станете част от него ще откриете на сайта на Rails Girls Stara Zagora, както и в профила на Rails Girls Stara Zagora във Facebook.

Ние от The Lodge силно вярваме, че дамите имат своето място в технологиите и че балансът между половете в IT е напълно постижим. Ето защо с удоволствие продължаваме да подкрепяме инициативи като Rails Girls, които насърчават пътя на жените в технологиите.

Как протече първото издание на работилницата може да видите ТУК.

Прочети още

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →

Трето издание на безплатната академия за предприемачи BASE в The Lodge

През март в Стара Загора ще стартира трето издание на
Виж повече →

Завърши второто издание на BASE Стара Загора

На 01.02 завърши второто издание на безплатната програма за стартиращи
Виж повече →