Skip to content

The Lodge ще бъде домакин на второто издание на BASE Стара Загора

The Lodge Coworking Space отново ще бъде домакин на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE!

Провокирани от интереса към програмата и успеха на първото издание в града, организаторите от Сдружение „IT Стара Загора“ ще реализират и второ през октомври тази година.

Основната цел на BASE е да насърчи хора с идеи за собствен бизнес и стартиращи предприемачи да развият своите концепции и да ги превърнат в успешни начинания. Участието в програмата е безплатно. В нея могат да се включат всички без ограничение във възрастта – от тийнейджъри до хора в зряла възраст. Необходимо е единствено да са силно мотивирани, да имат идея за свое бизнес начинание или пък вече стартирало такова, което искат да доразвият и надградят. 

Сред участниците в първото издание на BASE в Стара Загора имаше идеи за създаване на цех за производство на билкова козметика, развиване на консултантски услуги в сферата на финансовия и организационен мениджмънт, магазин за персонализирани подаръци, изграждане на летен STEM лагер за ученици и други.

BASE се провежда в партньорство с Фондация „Америка за България“ и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), като към момента са реализирани общо 36 издания в различни населени места в България. В Стара Загора BASE се организира от „IT Стара Загора“ – сдружение, фокусирано върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона.

Есенното издание на BASE в Стара Загора ще стартира на 26. октомври и ще продължи 12 седмици. В рамките на всяка от тях ще се състои по една 3-часова лекция, която ще бъде водена от доказал се предприемач или експерт, който ще споделя част от своя личен опит. По време на лекциите ще бъдат разглеждани теми, които са в различни важни за всеки стартиращ предприемач направления – финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения.

В края на обучението бъдещите предприемачи ще трябва да подготвят и представят бизнес план за своя проект, а жури ще определи трите най-добри от тях. Победителите ще получат финансов стимул от предвидения награден фонд.

Всеки желаещ да стане част от второто издание на BASE в Стара Загора, може да кандидатства за участие, попълвайки формата ТУК до 24. октомври 2023 г.

На 12. октомври 2023 г. на специален УЕБИНАР организаторите ще разкажат повече за предстоящото издание на BASE Стара Загора. В събитието ще се включат и участници, които вече са преминали през програмата в града и успешно са стартирали собствен бизнес.

Допълнителна информация можете да намерите на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи – www.baseprogram.bg.

Радваме се, че отново ще бъдем домакин на лекциите от BASE и за пореден път ще имаме възможността да допринесем за развитието на предприемаческия потенциал на Стара Загора!

Следи новините на сайта ни, както и профилите ни в социалните мрежи (Facebook, Instagram, LinkedIn), за да научаваш пръв за предстоящи инициативи, на които с радост партнираме и с които допринасяме за развитието на града.

Прочети още

The Lodge ще бъде домакин на второто издание на Rails Girls Stara Zagora

Безплатната работилница за разработка на уеб приложения за дами без
Виж повече →

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →

Трето издание на безплатната академия за предприемачи BASE в The Lodge

През март в Стара Загора ще стартира трето издание на
Виж повече →