Skip to content

The Lodge ще бъде домакин на първото издание на Rails Girls Stara Zagora

Съществуват множество примери за това, че жените са много добри в програмирането. Към момента в IT индустрията обаче все още съществува дисбаланс в полза на мъжете и това често се превръща в пречка за нежния пол да навлезе по-смело в полето на информационните технологии. 

Ние от The Lodge силно вярваме, че балансът в IT е напълно постижим и подкрепяме всяка една инициатива, която насърчава пътя на жените в технологиите. 

Щастливи сме, че през май ще бъдем домакини на първото издание на безплатния уъркшоп за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането Rails Girls Stara Zagora.

Той ще се проведе на 19. и 20. май с подкрепата на компанията Siteground. Организатори за изданието в Стара Загора са Сдружение „IT Стара Загора“.

В рамките на двата дни участничките ще могат да направят своите първи стъпки в IT с помощта на опитни ментори в приятна атмосфера. Основната цел на събитието е да покаже на дамите, че програмирането е забавно, интересно, вълнуващо и много полезно умение, което може да се използва по много различни начини.

В Rails Girls Stara Zagora могат да се включат всички жени без опит в технологиите от града и региона, които искат да се докоснат до IT сферата. Те ще се запознаят с основите на дизайна, прототипизирането и програмирането за уеб и ще създадат своето първо уеб приложение. 

По време на уъркшопа участничките ще научат повече за работата на програмистите и ще получат ценни насоки как да продължат да се развиват в сектора.

Записването за първото издание на Rails Girls Stara Zagora e отворено до 9. май на следния ЛИНК.

Повече информация за събитието и как да станете част от него ще откриете на сайта на Rails Girls Stara Zagora, както и в профила на Rails Girls Stara Zagora във Facebook.

Прочети още

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →

Трето издание на безплатната академия за предприемачи BASE в The Lodge

През март в Стара Загора ще стартира трето издание на
Виж повече →

Завърши второто издание на BASE Стара Загора

На 01.02 завърши второто издание на безплатната програма за стартиращи
Виж повече →