Skip to content

The Lodge Coworking Space е партньор на първия голям технологичен фестивал на Стара Загора – Zara Tech Spring

В Стара Загора за първи път ще се проведе голям технологичен фестивал – Zara Tech Spring, на който имаме удоволствието да бъдем партньори. Основната му цел е да промотира и популяризира технологиите и да постави фокус върху развитието на IT сектора като ключов за местната общност и икономика.

В рамките на почти два месеца ще се състоят различни лекции, дискусии и работилници в областта на дигитализацията и предприемачеството. Те са безплатни и отворени за всички с интерес към тези сфери. Насочени са както към ученици, студенти и младежи, на които предстои да изберат кариера, така и към специалисти от други сектори, които искат да се преквалифицират, преподаватели по информационни технологии, хора от бизнеса и др.

Щастливи сме, че в Стара Загора ще се проведе подобна инициатива и че ще бъдем домакини на две от събитията в нея – първото издание на уъркшопа за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls Stara Zagora и на двудневното предприемаческо обучение за хора на възраст между 19 и 35 години ABLE Weekend Activator.

Rails Girls Stara Zagora ще се състои на 19. и 20. май.  Целта на уъркшопа е да насърчи жените да направят своите първи крачки в технологиите, като им даде основни знания по програмиране и им покаже, че то е вълнуващо, забавно, интересно и много полезно умение. По време на него участничките ще научат повече за работата на програмистите и ще получат ценни насоки как да продължат да се развиват в сектора.

Повече информация за събитието ще откриете на сайта на Rails Girls Stara Zagora, както и в профила на Rails Girls Stara Zagora във Facebook.

От 2. до 4. юни в The Lodge Coworking Space ще се проведе и ABLE Weekend Activator. В рамките на 48 часа бъдещи предприемачи с идеи за социален проект или свой собствен бизнес ще работят по различни казуси и идеи, като с помощта на опитни ментори ще възможността да ги усъвършенстват до реална работеща версия. 

Повече информацията може да намерите ТУК.

Подробности за Zara Tech Spring, както и цялата програма на фестивала и участниците в него ще откриете на www.zaratech.bg

Прочети още