Skip to content

The Lodge беше домакин на предприемаческото обучение ABLE Weekend Activator

От 2. до 4. юни в The Lodge Coworking Space се проведе двудневното предприемаческо обучение за хора на възраст между 19 и 35 години ABLE Weekend Activator. То се организира от ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи), съвместно с Община Стара Загора и нашите партньори от eDynamix.

В рамките на 48 часа бъдещи предприемачи с идеи за социален проект или свой собствен бизнес работиха по различни казуси и идеи, като с помощта на опитни ментори имаха възможността да ги усъвършенстват до реална работеща версия.

27-те участници, разпределени в 5 отбора, трябваше да подготвят свои проекти, които след това да защитят на закриваща церемония пред жури в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. То беше в състав Росица Райкова – началник отдел „Инвестиции“ на Общинска администрация,  Дора Радева – compliance officer в Edynamix , Виолета Недева, програмен директор по Бизнес предприемачество към фондация „Америка за България“, Росица Петрова – основател на „Home of wool” и доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопански факултет към Софийски университет.

След напрегната и оживена дискусия журито излъчи отбора победител – Blacktrace Security. Той представи проект, насочен към борбата с киберпрестъпленията.

Екипът ще бъде подкрепен с 5 консултации от професионални експерти, за да продължи успешно развитието на идеята.

Радваме се, че бяхме част от това предприемаческо приключение и успяхме да подкрепим още една чудесна инициатива в нашия град! 

Прочети още