Skip to content

The Lodge 2023 в 2 минути

Последните дни от годината традиционно са време за равносметка. Поглеждаме назад и се връщаме към всичко преживяно и постигнато, което искаме да запомним. Каква беше за нас 2023 г. и какво ни предстои занапред в едно изречение – повече отколкото очаквахме.

  • Работа от вкъщи или от офис

The Lodge Coworking Space се превръща в предпочитано място за все повече IT специалисти, фрийлансъри в дигиталната сфера, предприемачи и други професионалисти, работещи отдалечено.

И тази година хора от най-различни компании избраха приятната офис атмосфера на споделеното ни работно пространство. Сплотената ни общност от лоджъри се увеличава и това може само да ни радва.

  • Събития, събития, събития

През изминалите почти 365 дни проведохме интересни лекции, срещи, обучения, работилници и други събития, посветени на технологични и предприемачески теми.

Стартирахме годината с първия WordPress Meetup в Стара Загора, на който събрахме най-различни ентусиасти не само от града, но и от региона.

Последваха лекции, посветени на софтуерните продукти в автомобилната индустрия, микрочипове и разбира се – изкуствения интелект.

  • В края на март The Lodge стана арена на мозъчни битки – организираме и проведохме шах турнир. В него се включиха над 70 участници със завидни умения от Стара Загора, Пловдив, Казанлък, Ямбол, Сливен, Раднево и още градове.
  • Домакин на различни инициативи

През тази година бяхме домакини и на още интересни събития.

През март се проведе първото издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, а от ноември при нас стартира втора група. 

През пролетта при нас се състояха работилниците ABLE Weekend Activator и Rails Girls Stara Zagora. И двете събития бяха част от първия голям технологичен фестивал на града – Zara Tech Spring, на който бяхме партньори.

И през тази година The Lodge беше домакин на лекциите от курсовете по програмиране и визуални науки на IT Академия Стара Загора, които ще продължат и през 2024 г.

Малко преди края на 2023 г. при нас се състоя и първият DEV Meetup Stara Zagora.

 

  • Участия в конференции

През 2023 г. се включихме и в две конференции – ZagoraDev и Digital4StaraZagora. Срещнахме се с много интересни хора от IT и дигиталната екосистема.

 

  • Предстои още от същото по много

За 2024 г. планираме интересни събития, с които да привлечем още любознателни хора, с интерес към IT и предприемаческата сфера. Вече обмисляме какви теми за лекции да заложим през следващата година и кои да бъдат специалистите, които да ги представят. Отворени сме и към всякакви колаборации в технологично и предприемаческо направление, така че ако имаш идея за провеждане на събитие – пиши ни!

 

2023 г. за нас беше наистина вълнуваща. Успяваме с малки крачки, но в правилната посока да допринасяме за технологичното развитие на Стара Загора. Благодарим на всички партньори, доброволци и ентусиасти, с които заедно работим за това. Благодарим и на вярната ни общност от лоджъри, които винаги са до нас и също безрезервно ни подкрепят. С нетърпение очакваме новата 2024г.!

 

Ако искаш да станеш част от нашата общност и да се срещаш с нови специалисти и съмишленици – очакваме те през цялата 2024 г. 

Можеш да запазиш своето удобно работно място в The Lodge от ТУК.

 

Прочети още