Skip to content

Светът на инвестициите завладя The Lodge

Разширяваме кръга от теми на събитията в The Lodge! Традиционната ни безплатна месечна лекция беше посветена на много популярна тема – как с различни финансови инструменти да спестяваме дългосрочно и да подсигурим своето бъдеще.

Лектор беше Тихомир Георгиев, който има солиден опит в сферата на програмирането и финансите. Завършил е магистратура Software Systems Engineering в University of Aalborg, както и множество обучения в сферата на финансите. През последните 6 години е част от една от най-разпознаваемите инвестиционни банки в България – Saxo Bank. Там той работи върху разработването на банковата система за менажиране на риска на портфолиата на индивидуалните клиенти на банката, както и на банката като цяло. 

По време на лекцията в The Lodge разказа повече за времевата стойност на парите и как да пренесем стойност в бъдещето, кои са основните кешови инструменти и каква е връзката между риск и възвръщаемост.

Говорихме за корелацията на различни финансови активи, за активното и пасивното инвестиране, тайминга на пазара, основните брокери в България и още важни аспекти, които е добре да имаме предвид, ако решим да инвестираме. 

Събитието събра както начинаещи в темата, така и по-напреднали, с които заедно обсъждахме различни казуси и възможни сценарии за това как е най-добре да разполагаме с парите си. 

Занапред обещаваме още интересни теми, не само е технологичната сфера, но и посветени на други аспекти в бизнес посока. Абонирай се за нюзлетъра ни, за да научаваш пръв за тях!

Прочети още

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА THE LODGE ПОДКРЕПИ ZARA TECH SPRING

Една от основните цели, които сме си поставили с The
Виж повече →

THE LODGE БЕШЕ ДОМАКИН НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА RAILS GIRLS STARA ZAGORA

За втори път The Lodge Coworking Space беше домакин на
Виж повече →

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →