Skip to content

Светът на инвестициите завладя The Lodge

Разширяваме кръга от теми на събитията в The Lodge! Традиционната ни безплатна месечна лекция беше посветена на много популярна тема – как с различни финансови инструменти да спестяваме дългосрочно и да подсигурим своето бъдеще.

Лектор беше Тихомир Георгиев, който има солиден опит в сферата на програмирането и финансите. Завършил е магистратура Software Systems Engineering в University of Aalborg, както и множество обучения в сферата на финансите. През последните 6 години е част от една от най-разпознаваемите инвестиционни банки в България – Saxo Bank. Там той работи върху разработването на банковата система за менажиране на риска на портфолиата на индивидуалните клиенти на банката, както и на банката като цяло. 

По време на лекцията в The Lodge разказа повече за времевата стойност на парите и как да пренесем стойност в бъдещето, кои са основните кешови инструменти и каква е връзката между риск и възвръщаемост.

Говорихме за корелацията на различни финансови активи, за активното и пасивното инвестиране, тайминга на пазара, основните брокери в България и още важни аспекти, които е добре да имаме предвид, ако решим да инвестираме. 

Събитието събра както начинаещи в темата, така и по-напреднали, с които заедно обсъждахме различни казуси и възможни сценарии за това как е най-добре да разполагаме с парите си. 

Занапред обещаваме още интересни теми, не само е технологичната сфера, но и посветени на други аспекти в бизнес посока. Абонирай се за нюзлетъра ни, за да научаваш пръв за тях!

Прочети още

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →

Трето издание на безплатната академия за предприемачи BASE в The Lodge

През март в Стара Загора ще стартира трето издание на
Виж повече →

Завърши второто издание на BASE Стара Загора

На 01.02 завърши второто издание на безплатната програма за стартиращи
Виж повече →