Skip to content

Първото издание на Rails Girls Stara Zagora се проведе в The Lodge Coworking Space

На 19. и 20. май The Lodge Coworking Space беше домакин на първото издание на безплатния уъркшоп за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането Rails Girls Stara Zagora. Той се проведе в рамките на първия голям технологичен фестивал на Стара Загора – Zara Tech Spring. Организатори за изданието в Стара Загора са Сдружение IT Стара Загора, а генерален спонсор на събитието е компанията Siteground.

Основната цел на Rails Girls е да насърчи жените да направят своите първи крачки в технологиите, като им даде основни знания по програмиране и им покаже, че то е вълнуващо, забавно, интересно и много полезно умение.

По време на изданието в Стара Загора 20 дами на различна възраст направиха своя първи досег до технологиите и се запознаха с основите на програмирането за уеб. С помощта на опитните ментори Владислава Каратанева, Пламена Манолова, Владимир Радков, Димитър Папазов, Иван Гьоков, Иван Динчев, Пламен Костов създадоха своето първо уеб приложение. 

През първия ден участничките научиха повече за това кои са основните градивни части на един уеб сайт и положиха основите на знанията си за HTML и CSS.

На следващия пък усвоиха основните термини и концепции в програмирането и уеб приложенията и с Ruby код и направиха своето първо уеб приложение. 

В рамките на събитието дамите научиха повече и за работата на програмистите и получиха ценни съвети за това как да стартират кариера в областта.

Следващо издание на IT обучението за дами предстои през есента. Инициативата се реализира в над 200 града по света.

Прочети още

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА THE LODGE ПОДКРЕПИ ZARA TECH SPRING

Една от основните цели, които сме си поставили с The
Виж повече →

THE LODGE БЕШЕ ДОМАКИН НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА RAILS GIRLS STARA ZAGORA

За втори път The Lodge Coworking Space беше домакин на
Виж повече →

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →