Skip to content

Най-популярният език за програмиране Python идва в Стара Загора

През март в Стара Загора стартира присъствен курс по един от най-популярните програмни езици в съвременния IT свят – Python. Той е организиран от IT Академия Стара Загора и ще се провежда в рамките на 4 месеца в The Lodge Coworking Space

Обучението е насочено към хора без опит в програмирането. Езикът е подходящ за изучаване от напълно начинаещи, тъй като е изключително достъпен и има лесен синтаксис, богати библиотеки и добре развита общност.

По време на курса участниците ще овладеят основите на Python и ще могат да направят своите първи крачки към една евентуална бъдеща професионална кариера, като се научат да създават всякакъв вид приложения, информационни системи и програмни продукти.

Лекциите ще се провеждат два пъти седмично и ще бъдат водени от Николай Комитов и Людмил Бонев. И двамата са с доказан дългогодишен опит в програмирането и преподаването в различни курсове за начинаещи в IT сферата.

Николай е разработчик повече от 10 години.  В момента е част от водещата технологична компания в Стара Загора – eDynamix, като надгражда познанията си и работи PHP и Frontend.

Людмил от 30 години борави активно с различни езици за програмиране – Java, Python, JavaScript, Visual Basic, SQL, PHP, C++, C# и др. Съавтор е и на над 10 учебника и помагала по ИТ и компютърно моделиране. В момента е преподавател по информационни технологии в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ и в Тракийския университет в Стара Загора.

Желаещите да кандидатстват за него могат да попълнят формата на itacademysz.com и да изпратят свое CV до 26. февруари. На сайта на Академията има и детайлна информация за обучението и провеждането му.

В ролята си на партньор на курса ще направим всичко възможно за успешното му реализиране и за това участниците спокойно и уверено да направят първите си стъпки в IT света.

Успех на всички, които ще се включат в това приключение! Очакваме ви с нетърпение!

Прочети още