Skip to content

Какво още можеш да правиш в coworking (освен да работиш)?

Броят на коуъркинг пространствата в светoвен мащаб се увеличава с всеки изминал ден. Същото важи и за България. Според данни на консултантската компания Cushman&Wakefield Forton от началото на миналата година, само в София оперират 45 580 кв.м споделени работни площи, като очакванията са през следващите няколко години те да продължат да се разрастват.

Постепенно този тип пространства се утвърждават като предпочитано място за работа за различни предприемачи и хора, работещи отдалечено. И има причина за това. Независимо дали говорим за споделено пространство в Ню Йорк, София или Стара Загора има доста повече и полезни неща, които можеш да правиш там, освен да работиш.

  1. Създаваш нови бизнес контакти

Една от основните идеи на коуъркингите е в тях да се изграждат сплотени общности от like-minded специалисти от различни сфери. По време на работата от такова пространство, дори само няколко дни в месеца, можеш да се запознаеш с хора от твоята сфера, с които да обмениш опит и идеи.

Напълно възможно е да създадеш ново успешно партньорство, а защо не и да откриеш следващите си колеги. Ние в The Lodge Coworking Space вече имаме няколко примера за това и се радваме, че спомагаме за развитието на нашите лоджъри.

     2.Участваш в различни събития

Споделените работни пространства обикновено са места, които са приспособени за провеждане на най-различни събития. В The Lodge например се стараем ежемесечно да организираме поне едно такова в технологично и IT направление и вярваме, че така допринасяме за изграждането и развиването на местната дигитална общност.

Независимо дали става въпрос за лекция, обучение, работилница, неформална среща на общността или друго, посещението на подобни събития със сигурност може да разшири мирогледа ти или пък да те вдъхнови за реализиране на нови идеи и проекти. По време на тях можеш лично да се запознаеш с различни специалисти от сферата, в която градиш кариера и това да ти разкрие и нови професионални възможности.

     3.Можеш да проведеш твое собствено събитие

Ако имаш задълбочени познания в дадена сфера и отдавна обмисляш да организираш лекция или дискусия по темата – споделените работни пространства са много добро решение за целта. Повечето от тях разполагат с удобни зали, в които самостоятелно или с твои колеги можете да проведете събития от различен характер.

Условията за наемане са гъвкави, а админи от коуъркинга ще ти помогнат с всичко необходимо на място. Освен това, най-вероятно ще споделят за събитието с аудиторията на коуъркинг пространството, което пък допълнително ще помогне за популяризацията му. В The Lodge вече имаме опит и с такива събития и можем смело да кажем, че бяха много продуктивни – аудиторията остана доволна, защото научи интересни и полезни неща от областта на лекторите, а те – удовлетворени, от това, че споделят знания и обменят идеи с нови хора.

    4.Имаш възможност да работиш заедно с твои колеги

Ако си част от малък екип и с колегите ти търсите място, на което да работите заедно, коуъркингите са чудесно решение за целта. Обикновено те предлагат различни зали за наемане от екипи и то с гъвкави условия. Така с твоите хора можете да си осигурите място, на което спокойно да обсъждате идеи и проекти, без да се налага да наемате за постоянно помещения.

И още – дори да работите отдалечено и да сте се разделили с традиционния офис, винаги можете при нужда да се съберете и да обсъдите на живо важна предстояща стратегическа стъпка или да проведете среща на екипа с нов потенциален клиент. 

     5.Откриваш нови приятели

Едно от големите предимства на споделените работни пространства е, че в тях е изключително лесно да се социализираш. Можеш с лекота да заговориш непознат и постепенно да се сближиш с него, докато си почивате например между работните ангажименти с чаша кафе. Ние от The Lodge сме изключително щастливи, че още от ден 1 на коуъркинга нашите лоджъри успешно се приобщиха един към друг и оттогава насам отворено приемат всеки новобранец в общността. Издаваме ти, че често дори остават след работа и с часове общуват и обсъждат най-различни теми. Те са типичното доказателство за това, че в споделените работни пространства е възможно да възникнат и много хубави приятелства.

     6.Можеш да срещнеш бъдещия си работодател или потенциален партньор

Освен нови приятели, в коуъркингите е напълно възможно да срещнеш и следващия си работодател. Често малки екипи избират именно работата от споделено пространство за прекарване на работния ден. Наблюдавайки ги „отстрани“ можеш да прецениш и дали начинът им на работа ти допада и да направиш първата крачка към това да установиш контакт с тях.

Ако пък си например програмист, графичен дизайнер или работиш друго като фрийлансър спокойно можеш да се запознаеш с предприемач, който е в търсене на някой като теб. Така би могъл да поставиш началото на успешно дългосрочно партньорство, което едва ли би могло да се случи, ако работиш само от вкъщи.

 

Искаш сам да се убедиш във възможностите, които коуъркинг пространствата предлагат? 

Добре си дошъл в The Lodge Coworking Space! При нас ще прекараш работния ден в приятна офис обстановка, ще се запознаеш с нови интересни хора и ще отдъхнеш пълноценно между различните задачи с чаша кафе! А ако имаш пък идея за интересно технологично събитие – свържи се с нас още сега на ! Ще се радваме да го обсъдим заедно!  

Прочети още

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА THE LODGE ПОДКРЕПИ ZARA TECH SPRING

Една от основните цели, които сме си поставили с The
Виж повече →

THE LODGE БЕШЕ ДОМАКИН НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА RAILS GIRLS STARA ZAGORA

За втори път The Lodge Coworking Space беше домакин на
Виж повече →

5+1 неща, които можеш да правиш в The Lodge в почивките между работните задачи

Почивката е важна част от всеки работен процес. Независимо колко
Виж повече →